שינוי אות בשם

השאלה: כבוד הרב שלום. אני מעונינת לשנות את האות האחרונה בשמי מ"ת" ל- "ה" .רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות של שינוי זה ?וכיצד מתבצע התהליך?(האם יש ברכה מסוימת לומר , האם חובה לשנות בת.ז?) תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:38:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין משנים את השם סתם, צריך לשנות את נושא השם, דהיינו האדם צריך להשתנות, להוסיף בתורה ומוסר, להוסיף בעבודת המידות ולהיות חדש, ואז שייך להחליף שם. עצם שינוי השם אינו פועל ללא שינוי במהות האדם. אלא א"כ השם הוא שלא כהלכה, אולם זה דבר מאד נדיר.