תעודת כשרות

השאלה: לאחרונה נתקלתי במסעדות בירושלים הנושאות תעודת כשרות למהדרין מטעם הרב עמרם אדרעי.
מברור שערכתי עם המשגיח במקום נמסר לי כי קיימת השגחה צמודה בכל שעות הפעילות, הבשר הוא משחיטה של הרב מוצפי וירקות ללא תולעים של גוש קטיף. למרות זאת ברצוני לדעת האים מוכר גוף כשרותי זה והאים ניתן לסמוך עליו ככשר למהדרין כפי שהוצהר. עלי לציין כי היתה במקום בנוסף תעודת כשרות רגילה של המועצה הדתית ירושלים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:53:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל מקום צריך שיהא תחילה כשרות רבנות מקומית.
ב. לגבי הכשרות המוזכרת, מברור שעשיתי עם הרב רפי יוחאי מהרבנות הראשית, אין לגוף זה כל תוקף ומעמד חוקי, כמו כן מסרו לי הרב הנ"ל שהתקבלו תלונות רבות מהציבר על גוף כשרות זה, ובודאי אין לו מעמד של מהדרין.

ברכת התורה והארץ