א מצליחה להכנס להריון

השאלה:

שלום
אני נשואה כבר 8 חודשים בת 19 וחצי ולא מצליחה להכנס להריון עשיתי בדיקות רפואיות והכל נראה תקין אבל כלום עדיין לא קורה האם יש מותר לבעלי לעשות בדיקת זרע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:41:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לשאלות כאלו צריך לפנות לרב פנים אל פנים, או למכון פועה בירושלים.
באופן כללי 8 חדשים איננו זמן שמצריך בדיקה כלל, אדרבא הבדיקות הללו מלחיצות ולא נותנות להיות במנוחת הגוף והנפש, שהוא מהמונעים הגדולים ביותר את ההריון.
המשיכו לחיות בשמחה ואי"ה כל יבוא על מקומו בשלום. אם אחר שנה - שנה וחצי אין הריון כדאי להתחיל ולהתעסק בנושא בהדרכת מכון פוע"ה בירושלים.