בעל קשוח

השאלה: שלום רב

אני לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל
מדובר בסיטואציה מאוד בעייתית הקשר ביני לבין בעלי במשבר עמוק לפני שאתחיל אני אם ל4 ילדים
שחיה באיזור המרכז אני גרה עם חמתי ואח של בעלי עד לפני חצי שנה אחותי הייתה גרה גם כן איתנו בעצם היא נשואה לאח של בעלי שמתגורר איתנו (שני אחיות נשואות לשני אחים)
אחותי וגיסי פרודים תקופה של חצי שנה
לאחותי נמאס מהחוסר פרטיות שיש בבית וניסת לשכנע את בעלה (גיסי)לעבור דירה למעלה מ10 שנים ללא תועלת בעיקר בעקבות ההשתלטות שבעלי מנהל בבית לא אפשרה זאת. בעלה של אחותי אין לו עמוד שדרה ומה שאח שלו (בעלי) אומר לו קדוש עד כדי כך שהוא כבר לא מתגורר עם אישתו חצי שנה. אחותי עזבה את הבית שהיא אם ל3 ילדים בגלל שהיא לא הסתדרה עם בעלי ועם חמותה שכבר לא היה לה כוח פשוט קמה ועזבה ..

עכשיו נדבר עליי בעלי משליט משטר דקטטורי 20 שנה אין לי חיים אין לי מתנות מבעלי אני במילים אחרות לא יודעת מה זה להנות כמובן שבגדר המותר באחד הימים אימי לא הרגישה טוב ממש חלה התדרדרות במצבה אני ביקשתי מבעלי לנסוע לאימי שלי לבקר אותה שאני בקושי רוןאה אותה פעם אחת בשנה בגלל בעלי משום שלא נותן לי אפשרות ודורש שאעבוד 24 שעות ביממה לנו לי ובעלי יש שני חנויות של מזון אז ביקשתי ממנו לנסוע לאימי בטלפון הוא אמר בסר אין בעייה
אך כשהגעת הביתה הוא אמר לי מהההה את רוצה לנסוע היום ולהשאר שמה כמה ימים ?! (מדובר שאימי לא מרגישה טוב מצבה היה גרוע) אמרתי כן ואז הוא התחיל להרים את הקול עד כדי כך שהרים עליי יד והיכה אותי ובנוסף הילדים מאוד מפחדים מאבא ואני פשוט קמתי והלכתי בוכיה אל אחותי יום למחרת נסעתי לאימי עם אחותי ועד היום אני נשארתי בבית אימי ואיני יודעת מה לעשות איני רוצה לחזור לבית עד שהדברים התנהלו לפי התנאים שלי שהם שגיסי יעזוב את הבית ויסדר את הענינים עם אחותי יש לציין שהם לא ביחד בגלל בעלי בנוסף שאיני מוכנה לעבוד יותר בחנות הזאת כי אין לי כבר כוחות נפשיים ופיסיים ושארגיש לא מאויימת ואקבל יחס של אישה בבית יהודי בבבקשה עזרו לי אני אובדת עצות תודדדה ...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:42:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התיאור שלך מאד קשה ומכאיב, כיצד יכול איש להרים קול על אשתו וקל וחומר כיצד יכול להגיע מצב של מכה המטילה אימה. דבר זה דורש טיפול מהשורש.
לפי מה שאני רואה בדברים יש שתי משפחות א. שלך. ב. של אחותך. את צריכה להפריד בין המשפחות. כל משפחה צריכה את הטיפול שלה בפני עצמה. על תחברי בין המשפחות, ולא להסתכל על אחותך או אחיו, אלו דברים שאינם שייכים לך, את צריכה לטפל במשפחה שלך.
לגבי משפחתך צריך למצוא אדם שיש לו השפעה על אישך (רב, חבר וכדו´ ובלבד שיהיו לו את הכישורים להבנה בנפש האדם). עליך לפנות אליו שהוא יפגש עם שניכם, לא כדאי להתנות לו תנאים מוקדמים, אלא להסתכל מה טוב למשפחה שלכם, ותעשו מה שהוא ייעץ לכם ומה שיראה בעיניו כטוב ביותר. בכל אופן אם יש מצב של הכאה ואפילו איומים, יש לטפל בנושא בהשתתפות בעלי מקצוע, אבל בלי תנאים מוקדמים, אלא שבעלי המקצוע יטפלו בכך כפי הבנתם הטובה. בכל אופן אין להניח למקרה שיקרה, אלא לטפל טיפול יסודי עם אנשים שמוכשרים לכך.

בהצלחה