הריון ומין העובר

השאלה: שלום כבוד הרב,
אני בהריון כבר בחודש חמישי וגילנו שיש לנו בת. העיניין הוא שברגע שגילתי את מין העובר מאוד התאכזבתי כי רציתי את המין השני.
בעלי מאוד כועס שאני בכלל חושבת על זה אבל מה לעשות שמחשבות אלו אהי לא שולטת בהן.
אני מרגישה רע מאוד ומפחדת מאוד מההרגשות האלו שאני לא שולטת עליהן.
מה לעשות ??

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:19:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב, ולידה קלה.

לדעתי אין להשקיע מחשבות בשאלת מין העובר. ואי"ה עוד יהיו הריונות אחרים. ככלל צריך להודות לקב"ה שיש עובר שהוא בריא, אולי כדי רק לגשת לראות בבתי חולים (אלי"ן, על"ה וכדו´) אילו צרות יש בעולמו של הקב"ה, וב"ה כשהכל הולך כשורה לא יודעים להודות ולהלל לקב"ה שהכל על הצד היותר טוב. על כן כדאי ללמוד את חובת ההודאה לקב"ה על כל מעשה ומעשה שעושה עמנו, ולהוסיף תודה שכל יום עובר בבריאות שלימה ואי"ה שמחו בחלקכם, שאין אדם יודע מה יצדק, ופעמים רבות בנות מביאות הרבה נחת להורים, והחשבון רק מתחיל עכשיו, אבל אי"ה הבת שתוולד לכם תביא לכם הרבה שמחה בעזרה בבית ובחתן ירא שמים אי"ה שתביא לביתכם. אדם מסתכל לטווח קצר אולם הקב"ה יודע סתרי כל חי, יודע ורואה עד סוף כל הדורות, והוא מנהל עולמו בחסד, וגם עמכם גמל חסדו הטוב.

כתיבה וחתימה טובה