מובטל

השאלה:

אבי מובטל מזה שנים רבות ללא הצלחה לחזור לשוק העבודה. השנים ששהה בבית ללא מעש הפכו אותו להיות אדם יותר מתוסכל, כועס ורוטן. האוירה בבית מאוד עכורה ולא טובה. מזה שנים אני מתלבט באיזה דרך עלי לנקוט לשפר את המצב. מצד אחד אני יכול להתעלם ולהבליג להערות מהערות שונות להטפות כעסים ופקודות ללא קץ ובכך "לסמן V" על מצוות כיבוד הורים. אך מצד שני אינני רוצה להזניח את אבי ולתת לו להמשיך להדרדר במצבו.לפעמים אני מנסה להעמיד אותו במקום, אבל כל יעוץ רק פוגע בכבודו יותר. כיצד עלי לנהוג?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:01:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאל תנסה להדריך את אביך, כיוון שלא יעלה בידך. אולם כדאי שתשתדל שיבוא או יכיר אדם שיכול לעזור לו, כגון רב, או איש מקצוע שעוסק בתחומים אלו, ואז הדבר יכול להביא לידי תועלת גדולה. בכל מקרה תשתדל ללכת בדרך הראשונה שציינת, בכך תשקיט מעט את הרוחות בבית, וגם תוכל להביא אותו לברור האמיתי כפי שכתבנו.

בברכת כתיבה וחתימה טובה