שאלה

השאלה: שלום כבוד הרב,
ברוך ה התחתנתי השבוע והיום עברה השבת חתן,לאחר סיום התפילה בבוקר חמותי באה לנשק אותי ולהגיד מזל טוב ואני אמרתי לה שלא כזה מתאים השאלה שלי האם נהגתי לנכון?
ומה הדין בכללי?מותר לי להגיד לה שלום עם חיבוק ונשיקה מכיוון שלא תיפגע ומעיקר הדין מה מותר בעניין זה?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:32:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

אין כל איסור נישוק בין כלה וחמותה או אישה אחרת. יש קהלות שמתנשקים הרבה ויש פחות, צריך לתאם בין צפיות והרגשות. בתחילה כדאי להבליג קצת לאחר מכן כשהיחסים נהיים קרובים יותר אפשר למעט בדבר. אבל זה תלוי בהרגשה ולא בהלכה. העיקר להשתדל לשמור אהבה וכבוד בינך ובין חמותך.

מזל טוב