חזון הצמחונות והשלום

השאלה: שלום לרב,

שאלה מטרידה בראשי,
אני מכיר פחות או יותר את חזון הצמחנות והשלום של הרב קוק
אני מבין שלפני דור המבול אכילת בשר חיה היה דבר אסור ובהגיון רב, איך אדם בצלם אלוקים יכול להשחית חיה אחרת ולהנות מהבשר שלה?
אך ה´ התיר אכילת בשר וכו´.. בא הרב קוק ולא אכל בשר והבנתי שגם מספר דורות ממנו והלאה.
אני מוצא את זה כדבר נפלא, כדבר שצריך מאוד תיקון בזמן הזה, שנחזור קצת לאנושיות האמתית בצלם אלוקים.

במידה ורוצה אדם לעשות שינוי, לא רק מפן בריאותי, אלא ממש מפן מוסרי ורצון "להתעדן" - איך יכול להיות שהוא ימנע מאכילת בשר דהיינו שהוא כנגד השחיטה אבל מצד שני - איך ייתכן שהוא ישתמש בעור של הבהמות למזוזות ותפילין וספר תורה?

זו לא שאלה מכשילה, אני שואל מפני שאני עומד בצומת דרכים, ההגיון אפילו על פי האידיאלים של התורה, אומר שאני לא יכול להניח יותר תפילין.. רק המחשבה על זה.. איך אמנע מאכילת בשר מסוג כלשהו ובד בבד אסתור את עצמי ?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 12/30/2012 10:04:58 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי לא קראת את דברי הרב קוק זצ"ל בעניין הצמחונות, שם איננו מטיף לצמחונות, אלא במצבים מסוימים, וכל עוד לא הגענו לרמה זו אין להמנע מאכילת בשר, וכידוע שהוא ובנו אכלו בשר.
על כן כדאי לפני החלטות גורליות בחייך לעיין היטב במאמר הרב קוק זצ"ל ואז אי"ה הדברים יתבארו לך.

חנוכה שמח