טיפול ב ocd

השאלה:

שלום! אני סובל כבר כמה שנים טובים עם ocd אבל ב"ה זה היה בפרמט קטן ב"ה! אבל בשנה אחרונה זה התרחב וכמעט חצי שנה סבלתי מזה מזה כמעט רוב היום אבל ב"ה זה הטקטן ועכשיו זה רק שעתים או שלש שעות ביום אבל זה יסורים נורואים וצער עצום כבר הלכתי הרבה לטיפול וזה לא עזר הרבה יש לי את זה בעיקר במצות תפילין שאני בודק שוב ושוב אם זה מונח טוב וכו' וכל יום קשה לי לקום בשביל זה ואני מגיע מאוחר לחברותא שלי והוא חושב שאני ישנתי עד השעה עשר כשבאמת קמתי כבר שבע וחצי ואני כבר אחרי סבל של כמה שעות טובות(ואני לא יכול אפילו לקיים דאגה בלב איש ישיחנה שאני מתבייש מהocd שלי) וזה הורס רח"ל כל הצלחתי בלימוד ועוד... אבל ב"ה שאני מאמין שהכל מושגח מהבורא יתברך והכל לטובה אבל אני מחפש עצה וחיזוק לצאת מהבעיה הזו כי קשה לתפקד ולהצליח ככה אנא תעזור לי בס"ד תודה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ו שבט תשפ"א 14:37

ב"ה

שלום וברכה

טיפול ב ocd  הוא טיפול שצריך להיעשות על ידי אנשי מקצוע שמומחים בענין.

לצערי אינני בקיא באופן הטיפול ובדרך הנכונה, כך  שאני לא רוצה לכתוב דברים שלא יהיו מדויקים, ויכולים לגרום לחוסר הצלחה של טיפול נכון.

ישנם מכונים רבים שמטפלים בכך, אני מציע שאל תתייאש ואם הלכת לאחד והטיפול לא הצליח זה לא אומר שהשני לא יצליח.

עם הרבה רצון והרבה אמונה בעצמך אני בטוח שתמצא את הדרך הנכונה להתמודד עם הענין.

תאמין שאתה טוב, תאמין שאתה יכול להתקדם, תאמין שכבר התקדמת (זה רק שעתיים ביום!!) ובעיקר תחזק את הצדדים החיוביים שבך.

בהצלחה רבה!

דוד