לא יודעת בדיוק מה הנושא

השאלה: שלום,
לפני כמה זמן קניתי מחנות אצלינו בעיר עליונית. עכשיו העליונית שקניתי היא לא ממש טובה ולא שמתי לב לזה. יצא לי ללבוש את העליונית כמה פעמים,היא אינה מסריחה ואפילו חדשה.
רציתי לדעת אם מותר לי להחליף את העליונית שקניתי בעליונית אחרת(טובה יותר,כיוון ששלי לא הייתה טובה מלכתחילה)בלי שהמוכרת תדע. המחיר הוא אותו מחיר ולא הוזל.
אשמח אם תענה לי..
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:59:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך להודיע למוכר שהלכת עם זה מספר פעמים. אם תסכים להחליף טוב ואם לא תסכים נראה שאסור לעשות כן בלא ידיעתה שהרי השתמשת בו מספר פעמים, ומה שאת אומרת שלא היה טוב מלכתילה צריך בדיקה האם באמת כן הוא, וכמו כן המוכרת יכולה לטעון שזה כן טוב ואין בה פגם, כנראה שאין הפגם ניכר (אחרת גם את היית רואה זאת מהתחלה).
אם הדבר מאד חשוב אפשר לפנות לבית דין רבני לברור הנושא.

צום החמישי לששון ולשמחה