לדלג על כיתה י"ב

השאלה:

כבוד הרב,אני לומד בדרכי נעם בכיתה יא,רציתי מאוד לדלג על השמינית, אבל הרב שלי אמר לי שלא כדאי והרבה ראשי ישיבות סוברים שזה פוגע בהתפתחות, מה גם שאולי ישאר לי שאלון אחד במתמטיקה (4 יחידות לימוד), מה כבוד הרב סובר?

האם ללכת לישיבה ולסיים דרכה את השאלון (אם לא אעשה השנה) או לסיים בדרכי נעם וללכת לזמן קיץ לישיבה גבוהה?

ובקשר לישיבה ללכת לישיבה רצינית או לפחות רצינית לשנה אחת ושנה אחרי זה ללכת לישיבה גבוהה?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין תשובה זהה לכל אדם, תתייעץ עם המכירים אותך שיסייעו בידך להחליט. צריך לשקול האם הינך מספיק לעמול בכוחך על התורה, כאשר במסגרת הכוללת ישנו פחות סיוע. כמו"כ לאיזה ישיבה ברצונך לעבור. לאחר שקילת כל הטעמים יש להחליט. עכ"פ כל רעיון של ניצול זמן ללימוד תורה כראוי בישיבה יבורך