מעשר כספים וחינוך

השאלה: שלום וברכה!

אנחנו זוג צעיר, נשואים כשנתיים וחצי, עם ילדה בת שנה וחצי. אני סטודנטית לתואר ראשון ולכן גם לא עובדת ובעלי הוא המפרנס היחיד. עד היום היינו מוצאים מעשר כספים, לצדקה, ולבית כנסת. אך הגענו למצב שבו אנו לא סוגרים את החודש, אנו משלמים את הלימודים לתואר וכן את המעון של הילדה, שהוא מעון פרטי ולכן אנו לא מקבלים הנחה. יש לנו הוצאות על היישוב שבו אנו גרים וכן הוצאות מחיה. המעשר נע בין 500 ל650 ש"ח וזו הוצאה משמעותית עבורנו.
מה ההלכה בדבר? האם ניתן לתת פחות מעשרה אחוז ובכל זאת לצאת ידי חובת המצווה?
אנחנו שמחים לתת מעשר ונותנים צדקה תמיד, אך סכומים כאלה קצת מקשים עלינו.

בברכה, שרית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:52:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מעשר כספים נתקן לאחר פרנסת הבית, ועל כן אם אינכם מצליחים לגמור חודש (ללא בזבוזים ומותרות) אזי אין עליכם חובת מעשר כספים אלא צדקה, שהיא סכום מועט במשך השנה, וכדאי להרבות בצדקה.

צום הרביעי לששון ולשמחה