שמיעת מוזיקה לא דתית

השאלה: בילדותי אף פעם לא אמרו לי שאסור לשמוע שירים מזרחית ועכשיו רק אמרו לי שזה אסור ומותר לשמוע רק שירי קודש מה אני אמור לעשות עכשיו אני רגילל לשמוע שירים של אייל גולן משה פרץ דודו אהרון ועכשיו אני ממש מכורר לשירים שלהם אבל זה עכשיו התנגש עם התורה מה אפשר לעשות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:50:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר את הזמרים אותם מנית, אבל אין איסור על שמיעת מוזיקה אלא א"כ המילים של השירים הם שליליים, עצם מוזיקה מזרחית, יפנית, אמריקאית לא נאסרה ולא יכולה להאסר, מכיוון שהמוזיקה היא מקצב, אסור לשמוע שירי עגבים וכדו´ אבל שירה פיוטית מזרחית היא מכובדת ומכבדת את שומעיה. על כן סנן את השירים שאין לשמוע בגלל בעיות צניעות וכדו´, כל השירים שאין בהם פסול אתה יכול להקשיב.

חג כשר ושמח