בשירות לאומי במועדונית של ילדי מצוקה

השאלה:

בס"ד
שלום!
אני נמצאת בשירות לאומי במועדונית של ילדי מצוקה ובצוות שלי יש עוד 2 עובדות חילוניות חוץ ממני. הן מגדירות את עצמן כמסורתיות. יש לאחת מהן גינה שהיא מגדלת צמחי תבלין והיא לפעמים מביאה ומכינה לנו תה. היא מכינה גם לי ואני לא יודעת מה לעשות לגבי זה ואיך לא לפגוע בה, כי אני לא יודעת אם יש בעיה מבחינת תור"מ/ערלה/קדושת שביעית. בנוסף, היא יודעת שאני אוהבת לימונים והיא הביאה לי מהגינה שלה, ועכשיו הם אצלי ואני לא יודעת מה לעשות איתם בגלל הבעיות שהזכרתי...(-וגם בל תשחית ..)
תודה רבה ויומטוב!
יעל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:35:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי הלימונים אין כל בעיה כדאי כעת לקחת את הלימונים ולאכלם בבית בקדושת שביעית (לא לזלזל בפרי או בשאריות) כמו כן יש מפרישים מהם תרו"מ ללא ברכה.
גם בשאר הירקות את יכולה להפריש על מה שאת מקבלת. לגבי תבלינים שניתנים רק לטעם ולא לאכילה כלל, אפשר להתנות שכמות של מאית ועוד משהו מהתבלין הזאת הוא תרו"מ לפי מה שכתוב בסידור עמ´... ).