אל תשליך

השאלה: שלום רב
יש לי בעיה אצלי בבית יש מרפסת ולפני שנכנסתי לבית אז כמה יונים יושבים שם ואףיש ביצים וגוזלים בעלי רצה להעיף אותם ולשים רשת כדי למנוע מיונים להיכנס כי המקום מיועד לתליית כביסה וכמו כן גורם לחירף לא נעים בבית בגללם
אז אמרתי לבעלי שנחכה קצת עד השגוזלים יגדלו ויגמר הכל ואז פשוט ננקה הכל ונשים רשת אבל הבעיה שזה לא נגמר היונות מטילות עוד ועוד ביצים ואני גרה כבר חודשיים בבית ומאוד לא נוח לי אני תולה כביסה במרפסת הגדולה במקום לא נוח והריח מציק מה עושים ? אשמח לתשובה מהירה כי אנחנו כהר מיואשים !!!!
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:48:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני צריך להשתדל להעביר את הגוזלים והיונים למקום אחר. צער בע"ח הוא מדאורייתא אבל ברור שצערו של האדם חשוב יותר. ועל כן אם הדבר מצער אתכם, עליכם להשתדל להעביר את הגוזלים למקום שהיונים יגיעו ויקחו אותם משם. אבל אם חלילה חלק לא ימשיכו הרי שהדבר נעשה למניעת צער האדם ואין בהכי צער בע"ח.