הלכות אבלות-דחוף!!!!!!!!!

השאלה: שלום וברכה!
סבי עליו השלום נפטר היום בכ"ו אלול. רציתי לדעת כיוון שראש השנה מבטל את השבעה, כיצד עליי לנהוג עם אבי? איך לדבר איתו? האם מותר לי לשאול לשלומו?ומה הם ההשלכות כלפיי? מה לי מותר? האם גם אני צריכה לנהוג מקצת מנהגי אבלות בשבוע? בשלושים?
נעמה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:56:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי השאלה הגיעה אלי רק היום ו תשרי תשס"ז, כך שלמעשה אין לשאלתך כמעט משמעות, שהרי אינך צריכה לנהוג כלל בענייני אבלות, (גם לגבי אביך ר"ה ביטל את השלושים). לגבי שאלת שלום הרי דינך ככל האנשים שאינם שואלים בשלום האבלים כל השנה, אבל שאילת שלום היא התעניינות בשלום אולם אמירת שלום סתמית כמוסכמה חברתית נראה שאין צורך להחמיר בכך.

בברכת שנה טובה