הפרשת תרומות

השאלה: הייתי מבקש את עזרתם, לעתים קורה שאנו מקבלים במשפחתנו פירות או ירקות שלא הופרשה מהם תרומה {טבל}. כאשר אני מנסה להעזר בספרי הלכה כיצד עלי להפריש תרומה מהם אני יוצא מבולבל, למשל יש מקורות שמציינים כי יש לשים מטבע בצד ויש כאלה שלא מדברים על כך, ועוד כל מיני הלכות שלא ברורות לי.
אודה לכם אם תוכלו להסביר בצורה קלה וברורה כיצד יש להפריש תרומה מפירות שלא הופרשה מהם תרומה.
בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:55:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קשה להסביר את נוסח ההפרשה בתשובה באי. מייל. אולם במיוחד לצורך כך הוציא מכון התורה והארץ תקליטור המסביר ומדגים בצורה מעשית כיצד מפרישים. ניתן לרכוש בטל. 086847325

שנה טובה