טריקים הלכתיים שקשה לתפוס..

השאלה:
שלום לרב.

במשך המון שנים היה לנו טוסטר שהיינו משתמשים בו המון, גם על הברזלים שלו ככה שהכל מלא כבר בלכלוך והכל בלוע וכו´. בשלב מסוים (די מאוחר..) הגעתי למסקנה שהוא לא טבול!! ובכלל לא חשבתי על זה למרות שאני מפקיד על לטבול דברים חדשים.
אז ניסיתי לחשוב על פתרונות ושאלתי רבנים. לטבול אותו ככה א אפשר כי הכל כבר בלוע ומלוכלך ולנקות לא ממש אפשר... לפרק אותו ע"י יהודי ולהרכיב - שאלתי מישהו שמבין בחשמל שאמר שחשמלאי ייקח על זה כסף יותר מטוסטר חדש, לתת לגוי - הכי סביר בעיני כי יש לנו מנקה לא יהודיה שאפשר לנצל אדסביר לה.
אשמח לעצה מהרב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:46:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי אתה צריך לנער היטב את הפרורים שבטוסטר וללכת לטבול אותו במקוה לאחר מכן לייבשו היטב (מספר ימים) ואי"ה לא יקרה דבר למכשיר.
גם נושא ההשאלה לנוכרי איננו פשוט, על כן דרך הטבילה טובה יותר.