להיות בקשר עם חברה גויה

השאלה: בס"ד

שלום רב!

ישנה שאלה שמטרידה אותי ואשמח לקבל תשובה.
אני חזרתי בתשובה (כבר כמעט שנה ב"ה) ויש לי חברה גויה (אבא שלה יהודי ואמא שלה נוצרייה).
אני מודעת לעובדה שאסור לי לאכול ולשתות אצלה, אבל השאלה שלי היא: האם מותר לי לשמור איתה על קשר או שאני צריכה לנתק איתה את הקשר? (די קשה לי לנתק איתה את הקשר, אנחנו חברות טובות).

תודה מראש...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:58:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מזהה במכתבך שחזרתך בתשובה היא שלמה ומלאה, ואת דואגת לגבי העתיד. נראה לי שאם אמנם את חזקה ורצינית הרי שאפשר להמשיך את הקשר עם החברה ואולי את תמשכי אחריך גם את החברה שתעשה גיור. אולם אם את מרגישה שהחברה יכולה לגרור אותך אין זה רצוי להמשיך בידידות קרובה ביניכן.