עניין הפרשת-חלה

השאלה: שלום!
בעניין הפרשת חלה, מהו המקור לכך שזמן הפרשת חלה בעל חשיבות גדולה וניתן לבקש בו בקשות - שעת רצון.
האם הפרשת-חלה זוהי סגולה??

-אשמח אם הרב יצרף מקורות לעיון.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:54:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מהי חשיבות גדולה, אמנם כתוב בכף החיים סי´ רמב ס"ק כג-כה, שבערב שבת האשה כבתה חלתו של עולם ולכן זוהיא מצוה המוטלת עליה, ובערב שבת שהוא זמן החטא והתיקון לו. ובמלא העומד סי´ שכח ס"ק א. בכל אופן אינני יודע על כך שהזמן הוא בעל חשיבות יותר גדולה מכל מצוה אחרת.
על הכוונות בהפרשת חלה עיין כף החיים תנז ס"ק יג שבו מבוארים הכוונות ומעלת הפרשת חלה.