חששות גנטיים בשידוכים

השאלה:

רציתי לשאול אודות הצעת שדוך לבת כאשר אח החתן הינו סגי נהור האם יש לחשוש האם יש חילוק כאשר אחות הכלה סגי נהור

התשובה

מכון פוע"ה | כ' כסלו תשפ"א 10:41

לשואל שלום וברכה.

מרבית סוגי העיוורון אינם תורשתיים ואין בהם חשש גם כשיש מישהו במשפחה שסובל מפגיעה בראייה.

אולם ישנם מקרים כאלו. במצבים כאלו יש פעמים שיש חשש באופן כללי, אולם במרבית המקרים החשש קיים רק אם גם בצד השני של השידוך יש גם גן בעייתי (לא תמיד זה מתבטא בפועל).

למעשה, העצה שלי היא לפנות למשפחה השניה ולברר בעדינות אם בוצע בעבר בירור גנטי לבעיית הראייה ומה היו תוצאותיו. עם התשובה מומלץ לפנות טלפונית למכון פוע"ה 02-6515050, ולשוחח עם אחד הרבנים היועצים, על מנת לברר אם יש מקום לחשש בשידוך כזה.

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה