הריון קשה

השאלה: שלום! תמיד חלמתי על בית מלא מלא ילדים ב"ה . ואמרתי לעצמי שמיצדי ב"ה בחיים אני לא אקח אמצעי מניעה. התחתנתי בגיל 26 וב"ה ניקלטתי מהר והית שמחה ומאושרת עד ש....
התחלתי להקיא, הכל ,כל היום ,כל הזמן, אפילו בלילה, נהיתי חלשה, סובלת מאוד מאוד , זה כואב מאוד, לא יכלתי שבעלי מתקרב אלי, הריחות נורא לא יכולתי לפתוח את המקרר... איכשהו הייתי מגיעה לקופ"לאינפוזיות עקב התיבשות, בתוך 4 שבועות ירדתי 6 קילו, הפסקתי לעבוד , הרגשתי רגשות שלילים להריון ולעובר, אחרי שבוע 12 יעצו לי להתאשפז בהדסה עין כרם , היתי מתאשפזת משתחררת ושוב חוזרת עד חודש חמישי, היה לי אישפוז של 22 יום, כל פעם שהפסיקו את התרופות דרך הוריד הייתי מקיאה, לא הייתי בבית , הייתי די בודדה , הבנתי שהצרה שלי היא נקראת צרה טובה מסביבי נשים בהריון מדממות בחשש להפלה או IVF. עכשיו אני בחודש שישי ב"ה ב"ה תודה לאל. אני בבית מאוזנת ע"י תרופות שמרדימות אותי רוב היום , בעלי נשמה טובה עושה כמעט הכל בבית, גם מה שאני יכולה אין לי תמיד חשק, הוא מתייחס אלי כמו נסיכה ואני מודה לו מאוד, יש ימים סיוטים שזה חוזר וכל מה שנכנס לפה יוצא וזה כואב, אפילו פעם ביום להקיא זה קשה הבטן כבר גדולה ב"ה ולוחצת . מבחינה רפואית אין מה לעשות זה מצב נדיר ויש סיכוי גדול שזה יחזור ויהיה בהריונות הבאים. אני ב"ה כרגע מאוזנת ושומרת על מצב רוח.
יש שתי בעיות:
א. אני כל הזמן חושבת איך אני אביא לתינוק שלי אח או אחות אני לא מסוגלת על לחשוב על עוד הריון אי פעם , זה מפחיד אותי ,
ב. איך עם עוד ילד בבית אני התמודד עם עוד הריון כזה, בהריון הבא אני לא יוכל להנות מאישפוזים ארוכים, אני אצטרך לסבול בבית ,או להשאיר ילד בבית. אני יודעת את זה מנשים במחלקה שהיה להם בעיה דומה, אולי לא בחומרה שלי, רוב הנשים זה עובר להם בשבוע 12-18 ..
ג. יש לי לפעמים יסורי מצפון שאני לוקחת תרופות על חשבון התינוק שלי, ברגע שאני מפסיקה או מורידה מינון המצב חוזר לקדמותו, אף אחד לא מבין אותי, חושבים שאני סתם מפונקת, וזה קשה לי.
תודה אשמח למענה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:32:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לעצם ההריון, ואי"ה שהלידה תעבור בשלום ובשמחה.

שאלותיך א,ב מתיחסות לעתיד (הריון שני). ועל כן הגמרא אומרת שכל אשה שיולדת נשבעת בשעת הלידה שיותר היא לא תלד, בגלל צער הלידה. ולדברי חז"ל זו הסיבה שאשה מביאה קרבן לאחר לידה. כך שכל הריון ולידה הוא נס ופלא גדול ביותר. אנו לא יודעים מה יהיה בהריון ראשון שני או שישי, הדברים הללו רק הקב"ה יודע תעלומה הוא יכול לדעת, כיצד יגיב הגוף במקרים כאלו. ידועים מקרים הפוכים ממה שאת מתארת, אלא יש הרבה נשים שבהריון אחד זה קשה והשני עובר בקלות, יש פעמים נשים שיולדות בפעם אחת תוך מספר דקות ולידה שניה היא קשה ביותר. אל לנו להכנס לחשבונות העתיד. צריך לחיות את המציאות הנוכחית, ואי"ה אחר הלידה להתחזק, ואחר כך לחשוב מה עושים ואיך עושים מתוך התיעצות עם רופאים ורבנים. על כן הנני ממליץ כעת לנצל את הזמן שאת יכולה לחזוק עצמי בגשמיות ורוחניות, להסתכל במבט אופטימי, ולהתכוננן ללידה שתהיה אי"ה בזמנה.
לגבי השאלה השלישית הלכתית כל זמן שתינוק לא נולד, יש קדימות לחיי האם. ברור שאם האמא לא בריאה גם התינוק לא בריא, אין לו אפשרות להתפתח טוב ללא אמא בריאה. חז"ל מגדירים "עובר ירך אמו" הוא כמו חלק של האמא, ואם האמא במצב לא טוב גם הוא במצב לא טוב. על כן חובה עליך להיות בריאה וחזקה (ככל הניתן) על מנת שגם התינוק יהיה בריא וחזק. על כן אינני רואה בעיה בשאלה שהעלת. ברור שאין להרבות בתרופות סתם, אולם תרופות שהרופא אומר שצריך לקחת, נראה לי שאת צריכה לקחת. אלא א"כ יש תחליפים שהם בריאים יותר ופחות מזיקים לעובר.
על שאלת הסביבה שחושבת שאת מתפנקת, חז"ל אומרים "לב יודע מרת נפשו" רק החולה יכול לדון על מצבו האמיתי, הסביבה איננה יודעת דבר על מה מרגיש החולה.
בכל אופן את צריכה לעשות את החשבון שלך ושל העובר שלך, מה טוב לכם, אל תנסו לחשוב מה אחרים חושבים עליכם, התפקיד שלכם כעת הוא להיות בריאים, וכשם שאדם חולה (חלילה) צריך לעשות את הטוב ביותר על מנת שיתרפא, כן גם את צריכה לעשות את הטוב ביותר על מנת שההריון יעבור בשלום ובשמחה.
התרכזי בגידול העובר והתפתחותו על הצד היותר טוב, ואם זה כולל שעות שינה - עשי כך, תחשבי על התחזקות בגופניות וברוחניות.

שהכל יעבור בשלום ובשמחה