צבא-דחוף

השאלה: שלום,
אני בת 18 וחצי תמיד הייתי שומרת מצוות ושומרת שבת אך לפני כ-4 חודשים החלטתי להתחזק יותר ואני ברוך ה´ קבוע הולכת עם חצאיות וכמו כן גם התחלתי לשמור נגיעה, החלטתי במהלך השנה שהייתי ביב´ להתגייס למרות שהיו לי התלבטויות בין שירות לאומי לצבא אבל החלטתי מה שהחלטתי ובעז"ה אני מתכוונת להיות שם עם חצאיות ולהמשיך ולשמור נגיעה
מה שרציתי לשאול הוא אם אני בעז"ה אמשיך במה שתיכננתי ואהיה חיילת דתייה-עדיין יהיה איסור?
כמו כן ראיתי הרבה חיילות דתיות ואפילו קצינות עם כיסוי ראש אז אם יש איסור איך הן התגייסו?

אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה,
תודה וחיים מאושרים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:35:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע על איזה איסור מדובר. אם כוונתך שאין ללכת לצבא, אין זה איסור מוחלט אלא הדרכה כללית שלא ראוי לבת להיות בצבא ונתונה תחת משמעת של אחרים. אבל אם הבת היא חזקה מאד ויכולה לעמוד בכך הרי שאין את האיסור. (בכל השו"ע לא הוזכר איסור שירות בצבא). ומשום כך תמיד היו בנות שהלכו לצבא, אלא שיש שהלכו כדי להתפרק ואז לפתח חטאת רובץ, ואלו שהלכו על מנת לעזור לעם ישראל, מתוך הכרה אין להגדיר זאת כאיסור.