שירות לאומי

השאלה: שלום לרב.
אני אשמח מאד אם השאלה בבקשה לא תתפרסם באתר.

שנה הבאה בעז"ה אני הולכת לשירות לאומי ויש לי התלבטות.
אני יודעת שיש תפקיד מסוים שמאד מתאים לי ואני אהיה טובה בו וגם חסרות בנות שיעשו את התפקיד הזה אבל לי באופן אישי אין רצון לעשות אותו,לא כ"כ מצליחה לראות את החשיבות שלו.(למרות שרוב האנשים חושבים שזה ה-תפקיד הכי חשוב),חוסר התלהבות.
אז האם ללכת למה שכביכול מתאים לי ואני אוכל לתרום אך זה לא מה שאני ר-ו-צ-ה או ללכת למה שאני רוצה גם אם לא בטוח ששם אני אנצל את כל הכוחות שבי?

שאלה שניה,
האם יש בעיה של צניעות להעביר שיעורי יהדות בתיכון חילוני?כלומר, חבר´ה בכיתה ז-י"ב..(אולי מותר רק עד כיתה ט וכו´..)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:30:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הגמ´ אומרת שאין אדם למד תורה אלא ממי שלבו חפץ, דהיינו הוא מוצא עמו קשר, וכן לעניין ללמוד תורה הגמ´ אומרת שאדם ילמד ספר שליבו חפץ, מכיוון שכל מה שאדם לומד או ממי הוא לומד הוא ברצונו הרי התועלת מרובה יותר. ועל כן באופן כללי אדם צריך ללכת בנושא זה לפי מה שלבו חפץ. אולם כל זה אם החפץ הזה הוא אמיתי ומצד עצמו ולא דבר שנעשה ללא דעת והכרה, אלא מצד רצונות אחרים, אולם אם הרצון הוא בטהרה הרי שיש ללכת על פיו.
ב. אפשר ללמד תורה לבנים, אולם צריך להשתדל שלא יהא בהבלטת הגוף וכדו´, צריך לבוש צנוע במיוחד, אבל במסגרת הצניעות אפשר, בייחוד בימינו שרבים מלמדות תורה או מקצועות אחרים.