אמוץ כלב

השאלה: שלום רב. בתקופה האחרונה בשל המלחמה אני נחשפת למספר רב של כלבים אשר נמצאים בהסגר ונמסרו לאימוץ או שננטשו. כתוצאה מכך וגם בגלל המצב הנפשי שלי שהתערער מתחילת המלחמה אני חושבת לאמץ כלב. אני מאמינה כי אימוץ כלב יעשה לי טוב נפשית וגם יאפשר לכלב אחד לפחות להיות פחות בודד. אנו גרים בדירה (לא קטנה) עם מרפסת ואבא שלי טוען כי הבאת כלב הביתה תכניס לבית אנרגיה שלילית. האם מותר להכניס כלב הביתה ומה הן ההלכות בנוגע לנושא זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח חשוון תשפ"ד 13:53

בס"ד

שלום וברכה

אם האימוץ הוא מועיל רפואית (לא מתוך מחשבות אלא לאחר בדיקה רפואית שזה יכול לעזור) יש להקל ככל רפואה, אבל סתם לא ראוי שיגדלו כלבים בבית שמא יבהלו השכנים ומפריע בשעות היום והלילה. כמו כן יש בעיות בשבת, אבל לצורך רפואי מוכח אפשר להקל. כמו כן יש לדעת שיש כלבים שהכנסתם למקום מוגדר וצר זה פגיעה בהם שהם רגילים למרחבים וחופש וזה עצמו נחשב צער בעלי חיים. על כן יש לבחון כל מקרה מצד האדם ומצד הכלב האם המהלך ראוי.