חלומות

השאלה: שלום כבוד הרב חלמתי בלילה חלום ואני לא מצליחה לפרש אותו בחלום אני נכנסת למבנה ובאחד החדרים שם יושב איש עם הרצפה עם מלא כריות מסביב ונר דולק על השולחן אני נכנסת למבנה עם 2 בנות ורק אחת מהן נכנסת איתי לחדר והשניה הייתה בחוץ אומרת לי בהצלחה הכל יהיה בסדר אני יושבת מול הבן אדם ונראה באמצע השולחן והוא אומר לי הנר זאת הנשמה של הילד שלך תבקשי ממנו סליחה  ואני אומרת לו סליחה לא התכוונתי אני מצטערת שעשיתי את זה פתאום הלהבה התגברה וכאילו עפה לי על כל הפרצוף לשרוף אותי אשמח לשמוע תובנות פרשנות או כל דבר

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט' כסלו תשפ"ד 10:50

ב"ה

בוקר טוב

איננו מבינים את משמעותם המלאה של החלומות, אך חז"ל לימדו אותנו ש"חלומות שווא ידברו", ופעמים רבות החלומות הם שיקוף לכל מיני תחושות ורגשות שעוברים על האדם במשך היום, והמח "מעבד" אותם באופן מסוים, כך שזה חלק מההתמודדות של האדם עם מה שעבר עליו במשך היום, מכיוון שכך הרבה תלוי באדם עצמו איך הוא יבאר ויסביר לעצמו את מה שהוא חלם, כפי שמובא בגמרא במסכת ברכות דף נז.

לכן העיקר הוא לחשוב באופן חיובי, להחזיק בטוב, ומתוך כך היחס הנפשי לחלום גם יהיה באופן הטוב.

בברכה

דוד אייגנר