מתנה לחובש העתיד להעיד

השאלה: שלום וברכה, לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים. בחסדי שמים גדולים לא נפגעתי. לאחר התאונה הבעתי רצון ללכת לתת מתנה קטנה ומכתב תודה לנהג האמבולנס והפראמדיקית שטיפלו בי לאחר התאונה בצורה מדהימה. אך בעלי העלה ספק האם נתינת מתנה עלולה להיחשב שוחד מכיוון שיתכן שאצטרך את עדותם בבית המשפט. כי כרגע המצב הוא שמי שעשיתי איתה את התאונה מאשימה אותי למרות שהיא התפרצה לכביש. ובמהלך הנסיעה באמבולנס דברה בטלפון ואף ספרה כי הייתה מסונוורת ולא ראתה אותי והתחילה לפנות וכעת משנה גירסה,והנהג והפראמדיקית היו עדי שמיעה לכך. אשמח לדעת האם אני יכולה לתת מתנה או שיש בכך בעיה. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אדר תשפ"ג 23:08

בס"ד

שלום וברכה

ברוך המקום שגמלך כל טוב.

אין איסור לתת מתנה לעד שיצטרך להעיד, מכיוון שאפילו שונא או אוהב מותר להם להעיד, אפילו שכירו של אדם שמקבל ממנו ממון יכול להעיד ואין זה נוגע, ועיין בפתחי תשובה (חו"מ סי' לג אות א) בשם התומים ששכיר יכול להעיד, וכאן אין זה שכירו כלל, אלא קיבל מתנה, ואין בכך איסור.

שבת שלום