צדקה ליהודיה הנשואה לגוי

השאלה: נשאלתי על ידי אחד שנותן מעשר כספים ליהודיה הנשואה לערבי , ואולי יש סיוע לדבר עבירה מה הדין בנוגע לכך .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' טבת תשפ"ד 17:24

בס"ד

שלום וברכה

הכסף איננו ספציפי לדבר מסויים, כך שאין בכך משום לפני עוור. היסוד של לפני עוור זה לתת בפניו מכשול שיפול, אבל הכסף הזה לא נוצר בשביל שיחיו ביחד, יתכן שהוא הולך לצרכים כללים של האישה ללא קשר לגוי שעמה, כשם שאפשר לתת מעשר כספים למשפחה שלא שומרת נידה שאין הכסף ניתן לצורך עבירה מסוימת, (כגון: יין לנזיר). על כן נראה שהלכתית אין בכך לפני עוור, אבל אם נסביר שמעשר כספים הוא לצרכי מצווה יש לבדוק האם יש בכך משום מצווה, אבל נראה שאם האשה יש לה צרכים יש מצווה להחיותה, למרות שהיא נשואה עם נכרי ר"ל.