7 נקיים

השאלה: שלום,
הנני מתחתנת עוד כחודש ומוטרדת לגבי נושא אותו למדתי עם מדריכת הכלות. אני נוהגת ללכת יום יום עם תחתוניות מסיבות היגייניות על התחתונים שלי. המדריכה אמרה שבזמן ספירת 7 נקיים אסור ללכת עם תחתוניות בכלל אלא רק עם תחתונים לבנים כי התחתוניות סופגות במידה ויש כתם (ואז לא אראה את הכתם ולא אדע אם תהיה בעיה). אני חוששת נורא ללכת ללא תחתונית כי זהו הרגל של שנים ואני יודעת שתהיה לי בעיה ממשית של ריח רע וכד´.. אם אלך ללא תחתוניות... מה עלי לעשות?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:39:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.
המדריכה צודקת בעיקרון, אבל אם זה מאד מאד מפריע לך אזי אפשר להקל, אבל צריך להקפיד כל השבעה נקיים לעשות בדיקות כל בוקר וערב, וכן לפעמים יכול להווצר צבע שהוא מסופק ויחמירו בו בגלל שהוא נבלע וקשה לראות.
בכל אופן לא כדאי להיות מוטרדים שאלות כאלו נפתרות בהלכה ובמציאות.

חודש מבורך