דחיית לידה או דחיית נישואין

השאלה:

לכבוד הרב אריאל
מתוך לימוד הלכות פו"ר בתחילת אה"ע רצינו לשאול את הרב איך הרב פוסק בשאלת דחיית נישואין אל מול דחיית לידה.
ננסח את השאלה כשאלה מעשית [אף שמדובר בשאלה תאורטית] אני בחור בישיבת הסדר אחרי צבא. בן 20, אחרי צבא [התגייסתי בפסח של שיעור א, לשנה וארבעה חדשים, וכעת אני אחרי השירות]
יש לי חברה כבר מימי התיכון וברור לנו שאנחנו רוצים להתחתן. אך היא והוריה לא מוכנים בשום אופן שנגיע לשלב של לידה לפני שיש לנו ביסוס כלכלי, קרי: לפני שהיא תסיים את התואר. ניסיתי רבות לשכנעם והדבר לא עלה בידי. סיום התואר שלה יקרה בעז"ה עוד שנתיים.
כך שבפניי עומדות שתי אפשרויות:
א. לדחות את הנישואין.
ב. להתחתן ולדחות את הלידה.

איזו מהן עלי להעדיף?

תודה וברכה וכל טוב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הדרך השלישית היא העדיפה להתחתן עכשיו! ואם אשתך תהיה בהריון ותלד במזל טוב מה טוב. הדאגה לפרנסה היא אמיתית אולם לא ברור אם בהגיעה לתואר היא תקבל עבודה שתוכל לפרנס את המשפחה בהכרעות כאלו אין חייבים לשמוע להורים ככתוב בסי' רמ בשו"ע יו"ד. עצתי שתתיעץ עם ראש הישיבה או ר"מ המכיר אותך