טבעת לגבר בחופה

השאלה:

שלום כבוד הרב, אני מתחתן בשבוע הבא עם בחירת ליבי, באמצעות רב של צוהר (הרב שילר), ביקשתי מהרב שיאפשר לכלתי לתת לי טבעת מתחת לחופה מיד בתום הטכס הדתי אם אמירה שזו "מתנה" רגע לפני שבירת הכוס והוא מסרב, זה עקרוני מאד לכלתי - מה עושים? (היה גם כך קשה לשכנע את כלתי שתהיה זו חתונה דתית ונושא הטבעת עקרוני עבורה) - אנא עצתך,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לפי ההלכה הגבר הוא זה שנושא את האישה ונוטל עליו את מלוא האחריות לכן אין הדדיות בנושא הטבעות.
אם בכל זאת האישה רוצה לתת טבעת חתן ניתן לעשות זאת או לפני החופה (כשהחתן בא לכסות את הכלה) או אחרי שבירת הכוס (אפשר להודיע לפני שבירת הכוס שלאחר שבירת הכוס הכלה רוצה למסור לחתן דבר חשוב)

שתתן לך את הטבעת אחרי הטקס בחדר היחוד.