אסור/ מותר בחדר ייחוד

השאלה: שלום.
אני מתחתנת ב"ה בעוד כשבועים, ושמעתי מספר דעות לגבי מה שנהוג בחדר יחוד.
האם מותר לחבק/ לנשק את בעלי הטרי שם? אמרו לי שאם נעשה את זה יש חשש שהוא ישפוך זרע ולי ירד דם נידה.
אשמח לדעת האם חיבוק/ נישוק, אפילו משהו קל, מותר בחדר ייחוד.
תודה רבה, ושירבו שמחות בישראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:44:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ליום הקמת ביתכם באהבה ואמונה

בחדר ייחוד על פי דין הכל מותר, אין מגבלות של הלכה. אלא שאדם צריך לדעת את הדרך הישרה שילך בה, לבל חלילה יכשל בדברים אחרים, בד"כ אין חיבוק ונישוק גורם לשפיכת זרע ובודאי לא לדם נדות, אדרבא גורם לקרבה וחזוק הקשר הזוגי. אולם אם חלילה יכולים להגיע לדברים בעיתיים צריך החכם שעיניו בראשו להשתדל לא להגיע לידי כך.