התמודדות עם פגם הברית

השאלה: שלום רב,
אני חייל כמעט בן 21, ובשנים האחרונות חווה התמודדות לא קלה עם שמירת הברית.
בחצי שנה האחרונה, אני נופל אחת לכמה שבועות, וראיתי באתר שמסייע לשמירת הברית המלצה לנדור נדר שכל פעם שאני נופל אתן צדקה על סך מסוים, וככה זה יעזור לי להיחלץ ממעשה זה.
הבעיה היא שזה לא כ"כ עזר לי, וכרגע אני נמצא ב"חובות" של מאות שקלים.
כמו שציינתי אני חייל, ואין באפשרותי להחזיר "חוב" זה בזמן הקרוב בכלל. רציתי לדעת האם יש לי אפשרות אחרת?
תודה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:37:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי ללמוד את הנושא מעיקרו, אולי אפילו עם חבר מבוגר ממך, שיכול להדריך אותך, לעבור על ספרים שעוסקים בשאלה זו, כגון ספרו של הרב יהושע שפירא מישיבת רמת גן, ועוד ספרים שעוסקים בסוגיא, ואז יש אפשרות לשמירת הברית.