שמירת נגיעה בנידה

השאלה: שלום כבוד הרב !
יש לי שאלה חשובה מאוד
אני נשוי 11.5 שנים וכל חודש מחדש כשאישתי נידה אני נכשל בנגיעה .
אני לא יכול יכול לראות אותה ולא לגעת בה.
מה עלי לעשות?
האם זו עבריה חמורה?
האם זה גדר או עבירה בכלל ?
מה הדין לגבי ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:43:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך מכתבך ניכר שאתה מבין שהדבר אסור, ויש לך רגש טוב האומר הדבר אסור אבל קשה לי. חומרת הדבר היא ככל איסורי חכמים, ואם זה מגיע לידי חבוק ונישוק לדעת רוב הראשונים זה איסור של תורה.
השאלה כיצד נמנעים מכך וכיצד מוסיפים קדושה וטהרה בבית. נראה לי שכדאי שתלמד (עם חבר, רב, ידיד) את הלכות טהרה כדי שתדע מה מותר ומה אסור בימים הללו שהאשה בנדתה. לאחר שתלמד טוב את הנושא תחשוב ביחד עם הרב או המדריך כיצד להתחיל ולהפחית את הדבר עד שאי"ה הכל יסתדר, כדאי גם לשתף את האשה בתהליך הזה, מכיוון שאתה כותב שזה מאהבתך אותה, אם כן צריך שהתהליך יהיה ביחד.