הרצאת אישה בפני גברים

השאלה:

1) האם מותר בחתונה שחברה של הכלה תדבר בחופה או בשאר החתונה ותאחל לזוג מזל טוב?

2) האם מותר שאישה תדבר בכנסים ותרצה בפני גברים?

3) האם מותר שאם הכלה או אם החתן תדבר בחתונה ותודה לאורחים שבאו?

4) האם מותר לשמוע אישה ברדיו או לשמוע אותה בטלוויזיה מתי שיש חדשות?

5) האם בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2,לשאלה 3 ולשאלה 4 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1)אומנם אין בכך איסור אולם יש בכך מעין פרצה. החופה היא אקט הלכתי. היא צריכה לתהנהל ע"י רב. ערוב אישה במהלך החופה עלול להביא לכך שאישה תברך גם ברכות ואף לנהל את הטקס זהו מדרון חלקלק.
כמו"כ יימצוא רבים בציבור שלא ירגישו בנוח עם תופעה חריגה זו (כש"כ קרובים) עדיף שזה לא יהיה מתחת לחופה, אלא בהזדמנות אחרת במשך הערב.
2) מותר, ובאי הכנסים יחליטו אם זה מפריע להם ולא יבואו. אלא שזו תהיה "הדרת גברים". לכן אם מעוניינים שציבור רחב ומגוון ישתתף בכנס החוכמה מחייבת להתחשב בציבור זה ולהעדיף הרצאות גברים
3) כמו בשאלה 1 מותר אך לא מתחת לחופה אלא בזמן אחר בחתונה.

4) מותר לשמוע ברדו אך לא בטלויזיה
5) לא.