התנדבות בחברה

השאלה: שלום רב,

אני בחורה דתייה ומתחזקת ב"ה..
עובדת במד"א ומשתדלת ללכת לשיעור תורה פעם בשבוע..
הייתי מעוניינת להתנדב בחברה בתור שוטרת...כמובן עם מדים והכל אבל חצאית ומדים צנועים..

השאלה אם זה בסדר מבחינת ההלכה שבחורה תתנדבר באירגון כזה כמו משטרה??
יש בעיה כל שהיא בהתנדבות?

נ:ב- ההתנדבות היא פעמיים בחודש...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:16:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התנדבות היא חיובית, ומראה על היחס החם לחברה ולצבור שיש למתנדב. "המתנדבים בעם ברכו ד´". אולם התנדבות חייבת להיות על פי דין תורה והלכה. לכן השאלה היא מהי ההתנדבות? אם הכוונה להיות ביחד ברכב עם שוטר, יש בכך בעייה קשה של ייחוד וצניעות.כמו כן גוף כמו משטרה הוא קצת בעייתי מכיוון שיש הרבה שוטרים שלא מפחדים כל כך מהחוק, ואין עליהם אימת הדין, דבר המביא לידי כך שהם מרשים לעצמם יותר מידי,ובייחוד שנמצאים הרבה זמן ביחד ויש להם מרות. על כן חפשי התנדבות מועילה לציבור אבל ללא בעיות הלכתיות. ואם רצונך דווקא במשטרה בדקי היטב לאן את עתידה להגיע, ואין בו בעיות צניעות.

כתיבה וחתימה טובה