לבוש מינימלי לבנים

השאלה: שלום רב
רציתי לשאול מה גדר הלבוש המינימלי לבן שזה עדיין ייחשב כצנוע?
לדוגמה, בן שלובש רק תחתון בוקסר וגופיה זה בסדר?או שהולך לישון רק עם תחתונים בלי דבר נוסף? והאם יש הבדל
אם זה בבית או בחוץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:45:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין הבדל בין בית וחוץ, ומה שנחשב להיות לא צנוע בחוץ הוא גם לא צנוע בבית ובחדרי חדרים. על כן ההגדרה היא לפי הרגילות באותו המקום, כיצד סדר ההליכה באותו מקום, ויתכן שיהיה הבדל בין המקומות. כגון: גרבים המשנה ברורה אומר שאין לפשוט אותם אלא מתחת לשמיכה, אבל בימינו שאין כולם הולכים בגרבים נראה שאין בכך איסור. לכן נראה שכל מה שרגילים אנשים ללכת הוא הקובע גם בבית. ולפי שאלתך יש לשון מכוסה כדי שלא יהיה גלוי, ובודאי לא להסתובב כך בבית.