נגינת אישה בתזמורת

השאלה:

1) האם מותר לאישה לנגן בתזמורת? כי היא לא שרה ואני מתכוון לתזמורת ממש ולא ללהקה

2)יש קונצרטים של חזנות שהתזמורת הפילהורמונית הישראלית מנגנת שם ויש שם נשים שמנגנות,האם מותר ללכת לקונצרטים? כי רק החזנים שרים והנשים רק מנגנות

3)האם בתשובה לשאלה 1 ובתשובה לשאלה 2 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ולגבי שאלה 2 אני סתם מתעניין,אני לא הולך לקונצרטים האלה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) כבר עניתי לך שקול כלי נגינה בתזמורת אינו ערוה ומותר לשמוע.
2) כנ"ל.
3) אין הבדל.