סנדלים או נעליים

השאלה: בס"ד

לכבוד הרב שלום רב,
ברשותך יש לי שתי שאלות:
1. אני חוזרת בתשובה כבר 4 שנים ויש לי בעיה בעניין הנעלים. בהתחלה אמרו לי שאסור שיראו את אצבעות הרגליים אצל האישה, אבל אני רואה הרבה דתיות שהולכות עם סנדלים פתוחות ונאמר לי שזה תלוי איך רגילים ללכת. אז רציתי לדעת מה ההלכה, האם זו חובה לאישה לכסות את אצבעות הרגליים או שזו רק החמרה?
2. אני למדתי לאחרונה שחז"ל אמרו שבראש השנה נגזרים מזונותיו של אדם מתשרי עד תשרי, לא כולל תשרי. מכיוון שתשרי זה ר"ת של: תשמישי תורה, שבת, ראש חודש, יום טוב. - וכל מה שמוציאים על אלו הקב"ה מחזיר לנו וזה לא תלוי במה שנגזר עלינו בר"ה. חברתי טוענת שזה לא נכון וזה נאמר רק על שבת ויום טוב. (כל הויכוח עלה על קנית סידור מהודר). רציתי לדעת מי צודקת?

תודה רבה וחג שמח!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:14:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. במקום שאין מנהג הפוך מותר לראות את האצבעות של הרגלים.
ב. זה נאמר לעניין שבת, יו"ט והוצאות תלמוד תורה של הילדים (ביצה טז ע"א).

חג שמח