צניעות בלימודים

השאלה:

שלום רב. במוסד בו אני לומדת (מקום מעורב) קיים 'חדר פופים'. חדר בספריה שיש בו כריות גדולות וספות ואפשר לנוח שם מעט בין השיעורים. מטבע הדברים הישיבה שם פחות 'פורמלית' (יש כאלה שממש נשכבים על הכריות או בחצי שכיבה) האם מותר לבת להיות במקום כזה ולנוח מעט, כמובן כשהיא לבושה בצניעות כך שגם בישיבה פחות פורמלית (כמו על דשא או בים) היא לא נחשפת או שזה לא צנוע? (בחדר אין בעיה של ייחוד כי הדלת שקופה ואנשים נכנסים ויוצאים באופן תדיר) או-באיזה אופן כן מותר לשהות שם?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ג טבת תשע"ז 11:04

ב"ה

שלום וברכה

לימודים במקום מעורב, דורשים כמובן היערכות בצורה מסודרת, ובעיקר הלכות צניעות, מבחינת לבוש, דיבור עם בנים וכדומה.

הזמנים על פי רוב שדורשים את ההיערכות הזו הם בעיקר הזמנים החברתיים והבלתי פורמלים.

מובן שחלק מהיכולת ללמוד הוא גם הצורך הנפשי בהרפייה ומנוחה, לכן מעיקר הדין מותר, כחלק מהלימודים, גם לעשות מעט הרפייה. עם זאת צריך מאוד להיזהר מקלות ראש במקום הזה, לכן מותר להיכנס לחדר הזה אך להגדיר בבירור לעצמך שהישיבה היא רק לצורך מעט מנוחה, ולוודא כל הזמן שאת רק יושבת ולא עוברת למצבי שכיבה או חצי שכיבה.

בברכה

דוד