שירת נשים

השאלה:

1)האם מותר לשמוע אישה שרה דרך הרדיו או ביוטיוב אם אני לא מכיר אותה ולא רואה אותה?

2)האם מותר בחתונות להשמיע שירים שאישה שרה בהם אם לא מכירים אותה ולא רואים אותה? אני מתכוון גם בקבלת הפנים,גם בחופה,גם באוכל וגם בריקודים

3)האם מותר לשמוע שירים לועזיים שאישה שרה אותם והאם מותר להשמיע אותם בחתונה? אני מתכוון גם בקבלת הפנים,גם בחופה,גם באוכל וגם בריקודים

4)למה אסור שאישה תופיע בחתונה אם היא שרה שירי קודש ושירים חסידיים? הרי אז נהנים מהשירים ולא מהקול וגם עסוקים בלשמח את החתן ואת הכלה

5)האם בתשובות לשאלה 1,לשאלה 2,לשאלה 3 ולשאלה 4 יש הבדל
בין האשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) יש מתירים לשמוע בלי לראות
2) לא, מה שיחיד סומך על חלק מהפוסקים אינו לכול להפוך
התר גורף לכתחילה לציבור גדול.
4) קול באישה אסור
5) לא.