ספורט ודת

השאלה: שלום כבוד הרב, תמיד הייתי מקושר לבורא ובזמן האחרון אני מקיים סיגנון חיים דתי (שבת, תפילין, שמע, תפילות לא תמיד צריך לעבוד על זה
ומאזין רק לתוכן דתי שומר על ברית הקודש משתדל בשמירת העיניים) אני מסיים עכשיו לימודים גבוהים אבל תמיד היה לי חלום להיות מתאגרף מקצועי האם זה מותר? כי היה איזה אחד דתי בארצות הברית חבדניק שהשתתף בתחרויות אם למצוא פיתרון לעניין הצניעות מותר לפגוע פיזית בכתר? ועוד משהו בהתייחס לאורח חיי האם יתנו לי ללמוד שחיטה במידה וארצה בכך כי מה שאני לומד אמנם מכניס הון אך יש הרבה חיכוך עם אוכלוסיה חילונית לא צנועה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:26:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אין בעיות צניעות ושבת אפשר לעסוק באגרוף ככל ספורט, וכפי שמופיע בגמ´ על שנים שרבים לספורט, וא"כ מוכח שאפשר, אינני יודע אם זה ראוי מאד, אבל אם זה חשוב לך ואתה יכול להביא קדוש השם, נראה שיש מקום להתיר.
לגבי שחיטה כל מי ששומר תורה ומצוות ואיננו מומר למצוה אחת יכול להיות שוחט.