תרומות לישיבות

השאלה: האם לישיבות,חצרות של רבנים וכו´..
מותר לקבל תרומות מאנשי עולם תחתון שברור שכל כספם ועסקיהם הם לא בדרך הישר..
כי ישנה תופעה שעבריינים תורמים סכומים לא מבוטלים של כסף ורבנים גדולים ומוכרים מקבלים את כספם ללא בעיה.
שאלתי היא האם הם מקבלים את הכסף כי עדיף שהכסף יילך לישיבות ולתלמידי חכמים מאשר למקומות אחרים,או שלמרות שהכסף הולך לדברים תורניים עדיין אסור לקבל תרומה כספית שכנראה באה מגזל/איומים וכו´...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:25:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אסור לקבל ולהנות מכספי גזל, אולם הביטוי "כנראה" מגלה שאין ודאות, וכל זמן שאין ודאות אנו מחזיקים בחזקת היתר.

כתיבה וחתימה טובה