דימום ממושך

השאלה: יש לי בעיה בחצוצרה... ומכאן שיש הפרשות של דם גם אחרי 11 ימים מתחילת הוסת. לא מצליחה להתחיל לספור שבעה נקיים. ובעלי מבקש לוותר על הטבילה. מה עושים?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ג אדר תשע"ז 13:59

לשואלת שלום.

משאלתך לא ברור מהי בדיוק הבעיה הרפואית שגורמת לדימום הממושך, והאם בוצע בירור רפואי מקיף כדי לנסות ולפתור את הבעיה (בעיה בחצוצרה לא גורמת דימום לכשעצמה).

לשם מתן סיוע והכוונה כיצד לברר ולטפל בבעיה הרפואית, וכן לצורך בירור הלכתי כיצד ניתן לסייע, מומלץ מאוד לפנות טלפונית למכון פוע"ה 026515050, ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים.

בכל אופן, ויתור על הטבילה בודאי שאינו אפשרי מבחינה הלכתית.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה