הוצאת זרע לפני טיפולי פוריות

השאלה: אנחנו בטיפולי פוריות. הבעיה היא בעיית זרע. לפי ההנחיות אסור להמנע מיחסים לאורך זמן כי זה פוגע באיכות הזרע (למעלה משבועיים) וכן אסור לקיים יחסים 72 שעות לפני ההפריה כדי שתהיה כמות מספקת של זרע. מסיבות כאלה ואחרות לא קימנו יחסים זמן רב יחסית ופספסנו את האפשרות לקיים יחסים ועכשיו אנחנו כבר אסורים ומיד לאחר מכן תהיה הפריה כך שלא יהיה חלון זמן ליחסים. השאלה האם מותר להוציא זרע בלי יחסים בתנאים האלו כדי שהוא יהיה עם סיכוי טוב יותר להפרות?

התשובה

מכון פוע"ה | כ"ג תשרי תשע"ז 9:28

שלום לשואל

בקצרה אשיב שהדבר אסור (גם לא ברור שאכן תהיה בכך באמת תועלת ממשית).

להסבר מפורט יותר, וכן למתן מענה לשאלות נוספות ולידיעת צדדים הלכתיים נוספים שקיימים בטיפולי פוריות, הייתי ממליץ מאוד ליצור קשר עם מכון פועה 02-6515050, ולשוחח ישירות עם אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פועה