הלכות שבת

השאלה: שלום רב, אני אחות שכרגע עובדת בבית חוילם לניאדו שהינו בית חולים דתי ואין בעיה לעבוד בו בשבתות, אך כעת אני עוברת דירה לאזור השומרון וברצוני לעבוד בבית חולים מאיר, שם אין הם יכולים להבטיח לי כי לא אעבוד שבתות, האם מותר לעבוד בבית חולים שאינו דתי בשבת, כיצד ואם זה מורכב מידי אשמח לקבל קישור או הכוונה למקור או מקורות התשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:32:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני אפשר, אבל כיוון שכל בית חולים פועל בדרך אחרת, לדעתי את צריכה להפגש עם הרב של בית החולים, לשמוע ממנו מה יש בידו לעשות, ואם יש בעיות מיוחדות, ולאחר מכן להתייעץ על דברים פרטיים.