הפלה

השאלה: בס"ד.
כתוב בערכין דף ז. שאישה שנידונה למוות אז ממיתים את עוברה תחילה כי גוף אחד הם וכדי שלא תתנוול אבל ידוע שלעובר יש נשמה כבר והוכח שיש לו רגשות ואם יש לו נשמה משלו אז למה מגדירים אותו כגוף אחד עם האם כדברי רש"י? ומה בשביל שלא תתנוול הורגים אותו? ד"א איזה ניוול יש כאן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:26:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מעמד העובר בהלכה הוא נושא סבוך, אבל באופן כללי העובר הוא מוגדר "כירך אמו" דהיינו חלק מהאם, אין לו אישיות עצמית, ולכן תמיד דין האם קודם לדין העובר. אמנם יש לו נשימה ומערכות, אבל עדיין כל החיות משל האם. על כן כל זמן שהאם לא ילדה העובר איננו נחשב, אמנם אסור להרגו סתם, אבל כמו כן אין בו דיני רציחה בפני עצמו מכיוון שהא חלק מהאם.