חפצים ללידה בשבת

השאלה: שלום רב,
אני בסוף חודש תשיעי ורציתי לשאול האם מותר לי לקחת איתי בתיק לבית חולים דברי מוקצה כגון פלאפון, מצלמה, דיסקים וכו´ מאחר ואיני יודעת מתי אני אלד ויתכן שאלד גם אחרי יציאת השבת ואז דברים אלו נחוצים לי מאוד מאוד מאוד... כמובן שלא אשתמש בחפצים אלו בשבת אך אם הלידה תתעכב עד צאת השבת ארמה את הדברים האלו איתי. (הבית חולים שאני מקווה ללדת בו נמצא בתוך העיר..)

שאלה נוספת, כמה זמן לאחר לידה אישה נחשבת יולדת ואינה צריכה לצום או לצום לפי שיעורים במידה והיא מניקה הנקה מלאה??

תודה רבה ושנה טובה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:53:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש להכין תיק עם דברים הכרחיים, אם הבית חולים בתוך העיר והכל מעורב כך שאין איסור הוצאה, אלא טלטול מוקצה, ובדין בסיס לדבר האסור והמותר צריך שהמותר יהיה חשוב יותר מהאסור, ועל כן פלאפונים ומצלמה אין להניח בתיק, שהרי חשיבותם גדולה מהדברים המותרים.
זמן שאין אשה צמה הוא לפחות 3 יממות מהלידה, אולם זו שאלה שפרטיה מרובים ועל כן צריך לשאול לפי הלידה.

מזל טוב

בברכת התורה והארץ

כתיבה וחתימה טובה