כיבוד הורים- דחוף!!!

השאלה: שלום
חמי בן 85 חולה - יש לו סרטן הערמונית שהתפשט לעצמות לא אמרנו לו מה יש לו. כבר שנה שהוא מקבל טיפול פעם בחודש דרך הוריד בבית חולים
בתקופה האחרונהבגלל שיש לו כאבים הרופא המליץ על הקרנות.
הבעיה שהוא לא מוכן ללכת להקרנות כדי לא להטריח אף אחד ובעקבות זה החליט גם לא ללכת לטיפול החודשי.
כל מי שמנסה לדבר איתו הוא משתיק אותו ולא מוכן להקשיב
השאלה שלי
האם צריך לומר לו מה יש לו (למרות שלפי דעתי הוא כבר יודע) כדי שיסכים ללכת לטיפול ? והאם צריך /אפשר ללחוץ עליו שיסכים או לומר לו מה משמעות הפסקת הטיפול
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 5:20:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רפואה שלמה.

באופן עקרוני אסור לאדם לגרום לקיצור חייו, אבל בנושא של הקרנות הנושא גבולי מאד, יש אומרים שמועיל ויש שמפקפקים, וכמו כן זה גורם להרבה צער וכאבים, על כן נראה שאפשר לנסות להסביר לו אבל לא ללחוץ יותר מדי, ובודאי לא לגלות אם איננו יודע.
אולם לעניין הזריקות שהועילו קצת וכבר רגיל אליהן ואינן משפיעות לרעה, נראה שיש להמשיך ובכך יש אפילו ללחוץ עליו שיסכים להמשיך בטיפול הזריקות.