לקיחת גלולות ביום כיפור

השאלה: ביתי לפני חתונה ועליה לקחת גלולות למניעת מחזור כדי לא להיקלע לחופת נידה. שאלתי האם ואיך היא יכולה לקחת גלולה ביום כיפור. הרופה אמרה שעליה להקפיד על הזמנים ולא ולפספס שום יום. תודה רבה

התשובה

מכון פוע"ה | ה' תשרי תש"פ 14:09

לשואלת שלום.

בגלולות משולבות רגילות למניעת הריון יש טווח שעות מסוים שאפשר לקחת ואין צורך להקפיד בדיוק על השעה.

לכן הדרך הכי טובה היא בערב יום כיפור לקחת גלולה לפני כניסת הצום ואת הגלולה שלמחרת לקחת במוצאי הצום.

במידה ובכל זאת יש בעיה. מומלץ להתקשר למכון פוע"ה 026515050 על מנת למצוא פיתרון אחר.

שיהיה במזל טוב,

כל טוב

אריה כץ

רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה